Kunst in KerkenpadKunst in Kerkenpad

In juli 2024 worden de historische kerken van Marum, Nuis, Niebert, Noordwijk, Grootegast en Tolbert opnieuw omgetoverd tot kunstexpositieruimtes voor het jaarlijkse Kunst in Kerkenpad. In de kerk van Tolbert kunt u het werk van Elisabeth Donkers en Monique Claessen bewonderen.

Elisabeth Donkers zoekt in haar kunst naar levensverhalen met diepgang en een gouden rand van waarheid. Haar werk draait om het thema "Cirkelen," dat staat voor alles wat zich door herhaling ontwikkelt. Het symboliseert de levenscyclus en de beweging van binnen naar buiten, waar donker en licht een hoofdrol spelen.

Monique Claessen exposeert schilderijen en miniaturen in olieverf en/of acryl. Haar oeuvre omvat zowel realistische als abstracte werken, met een bijzondere focus op naaktportretten en het naaktsilhouet als landschap.


Andere kunstenaars en locaties:

Marum: Henk Oosterloo presenteert krachtige, contrastrijke olieverfschilderijen met landschappen en dieren.
Noordwijk: Bineke Pietersen toont haar veelzijdige keramiek, geïnspireerd door vissen en andere materialen.
Nuis: Edwin Grissen schildert maritieme en naturalistische scènes, soms met een romantische toets.
Niebert: Ruben Postema, Ineke Kroese en Joeki Blom exposeren schilderijen en sculpturen, variërend van realistische tot abstracte werken.
Grootegast: Cursisten van Kunsterf Warempel, onder leiding van Annet Pool, tonen schilderijen met het thema 'Verbinding in Contrast'.Elke zaterdag- en zondagmiddag in juli van 13.30 tot 17.00 uur zijn deze kerken geopend voor publiek, met uitzondering van zaterdag 20 juli, wanneer de kerk in Marum gesloten is. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie
Kerk Tolbert
Hoofdstraat 48
9356 BV Tolbert (Groningen)
Locatie

Meer informatie: 
Website: Kerk Tolbert


Powered by webXpress