1670/1975 Hogekracht

€ 197,50
Artikelnummer: 16701975
Artikel info: Mixed Media Op Panel
Afmetingen: 40 CM X 40 CM
Dit artwork is speciaal gemaakt voor Museum Westerwolde voor de tentoonstelling: "Ons Laand".
Het is een houtenpanel, van 40 cm x 40 cm, met mixed media.
Waar de onderste laag bestaat uit kranten van Westerwolde en omgeving. 
 
De inspiratie komt van de ronde aarde en de ronde zon, die allebei te voelen zijn in de wijde wereld van Westerwolde.
Het Groningse landschap heeft een goude gloed en dat is altijd in beweging. "Das Goud!" is ook een bijpassende Gronings gezegde. 

Wilt u een kijkje nemen bij dit paneel en alle andere deelnemende kunstenaars? 
Kijk voor meer informatie over het museum: Het Mow
 
Hierbij de achtergrond van deze tentoonstelling "Ons Laand"
(ook te lezen via www.hetmow.nl/expositie/onslaand) :
 
ONS LAAND
Kunstenaars nodigen mensen al eeuwen uit om ons land door hun ogen te bekijken, in schoonheid, verwondering en soms verwarring. Het MOW | Museum Westerwolde verzamelt al een halve eeuw kunstwerken met een band met de eigen streek, van realistisch tot abstract en van oud tot nieuw. Oudere werken tonen ons een wereld die we soms nauwelijks nog herkennen, met landarbeiders in het veld, zandweggetjes en paard en wagen. Nieuwere werken spelen met de structuren en kleuren van het land of met bijzondere eigenschappen als de wind die over het weidse land aan kracht wint. Recent kruipen zorgen over een snel veranderend ommeland in werken door.

Historische én hedendaagse kunst
Het museum combineert in deze tentoonstelling (voor een deel historische) stukken uit eigen collectie en die van anderen met werken van hedendaagse kunstenaars. Aan een oproep aan kunstenaars van nu om zich te laten inspireren door het Westerwoldse land, gaven meer dan 160 (!) kunstenaars gehoor. De werken (alles 40 x 40 cm) zullen een doorlopend mozaiek tonen op de wanden van het museum. 
 
PAKJEKUNST
Laat je verrassen met Pakje Kunst®. Dit is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier aandacht krijgen in de regio. De kunstwerken zijn zo groot als een pakje sigaretten en haal je voor slechts €4 uit oude mechanische sigarettenautomaten. In een doosje kun je iedere kunstvorm tegenkomen. Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op.

Nu ook in Oost - Groningen in Museum Westwesterwolde. Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen vind je ze in 38 Nederlandse steden en doen er meer dan 1500 kunstenaars mee. Ook het MOW is nu locatie voor Pakje Kunst en ook kunstenaar Elisabeth Donkers is deelnemer aan dit project.
 


Meer bestanden:
Powered by webXpress